Varde Technologieen
Milieu Kenmerk

Miliau Kenmerk

VARDE was de eerste kachelproducent ter wereld, die voldeed aan de strenge eisen van het gewilde Svanemærke. Dat stelt hoge eisen aan het rendement en de uitstoot van stofdeeltjes en koolwaterstoffen. Een houtkachel met het Svanemærke is gefabriceerd zonder zware metalen.


Schudrooster

Schudrooster

Alle houtkachels van VARDE met dit icoon hebben een schudrooster onderin de verbrandingskamer. Door het handvat heen en weer te bewegen wordt de as en valt deze in de asla, die daarna eenvoudig geleegd kan worden


Co2 Neutrale Verbranding

Co2 Neutrale Verbranding

VARDE houtkachs zijn voorzien van een naverbranding systeem waardoor de kachels een zeer hoog rendement hebben. Ook zijn de kachels voorzien van schone ruitspoeling voor optimaal zicht op het vuur.


Convectie Systeem

Convectie Systeem

Alle houtkachels van VARDE zijn voorzien van een convectiesysteem, waarbij koele lucht via de onderkant de kachel wordt binnengeleid en deze lucht de kachel opgewarmd via de bovenkant weer verlaat. Het convectiesysteem zorgt voor een goede luchtcirculatie in de kamer en zorgt daardoor voor effectief gebruik van het brandhout.


Airbox

Airbox

Het speciale AirBox-systeem zorgt ervoor, dat de kachel geen lucht van binnen gebruikt, maar lucht van buiten naar binnen haalt. Dat systeem is erg geschikt voor met name nieuwe huizen en nageïsoleerde huizen.


Copyright © 2022 Varde Ovne. All Rights Reserved.